(Noun) żółtko;
n C (biol) żółtko
~ sac woreczek żółtkowy
żółtko (jaja)
źółtko
żółtko n
żółtko jaja
s żółtko
n żółtko
(the yellow spherical part of an egg that is surrounded by the albumen)
żółtko
synonim: egg yolk
żółtko
żółtko (jajka)
Przykłady użycia
Przykłady dopasowywane są do haseł w zautomatyzowany sposób - nie gwarantujemy ich poprawności.
♫ Far from broke, bored, rich folk, we don't need no natural yolk -- ♫
♫ Hej kolego, chyba nie jesteś głupi jak but… ♫
Mix the egg yolk and water in a small bowl, then add it a tablespoon at a time to the flour mixture, cutting it in with a knife, until it all comes together into a dough.
Eighty years after it was launched in a Milanese restaurant (one dish was called Divorced Eggs, with the white of an egg cooked and presented on pureed carrots, the yolk on pureed potato), the great Futurist experiment in the art of cooking is back.
Three lightly beaten, large eggs, and one extra yolk are gradually added to the mixture, before folding in 60g flour, 60g cocoa powder, Â? tsp baking powder, 50g chocolate chocolate and a pinch of salt, gently, "without knocking any of the air out".
Because you're not supposed to separate the yolk from the white.
Bo nie powinieneś oddzielać żółtek od białek.
There's an egg on your head and the yolk is running down.
Jajko jest na twojej głowie a żółtko spływa na dół.
It's hard to crack an egg without breaking the yolk.
Ciężko jest rozbić jajko, bez zniszczenia żółtka.
They say you should eat a raw egg yolk after each orgasm.
Powiadają, że powinno się jeść surowe żółtko po każdym orgazmie.
My mother gave me warm milk with egg yolk.
My mother gave me ciep?e mleka z ?ó?tko jaj.
And you'll now see the yolk and the white haveseparated.
Teraz widzicie, jak białko i żółtko rozdzielająsię.
It not only beats, it also separates the yolk from the white.
Nie tylko ubija, ale również oddziela białko od żółtka.
You drink them the ninth day... before the yolk turns into a chick.
Trzeba je pić dziewiątego dnia… Zanim żółtko zacznie zmieniać się w kurczaka.
Mayonnaise is typically an emulsion of egg yolk, oil and vinegar.
Majonez robi się zazwyczaj z żółtka jajek, oliwy i octu.
In Icelandic, the yolk is red, in French the yolk is yellow.
Islandzkie żółtko jest czerwone, we Francji jest żółte.